Skip to main content

Glasfusen

Fusen of glasversmelten is een techniek waarbij verschillende stukken glas in een speciale glasoven met elkaar worden versmolten. Het glas krijgt hierdoor een eigen unieke structuur. De toepassingen zijn veelzijdig. Door te variëren met kleuren, vormen en temperatuur kunnen prachtige objecten gerealiseerd worden met een fascinerend resultaat. Het leent zich uitstekend voor glasobjecten, schalen, wandpanelen, raamhangers en sieraden.

Alleen glas met dezelfde uitzettingscoëfficiënt kunnen met elkaar versmolten worden. Het proces van opwarmen en afkoelen luistert zeer nauw. In een extra ovengang is het mogelijk om glas te buigen.

Door gebruik te maken van glasverven of foliën kunnen verrassende effecten worden verkregen. Ook is het mogelijk om een reliëf aan het glas te geven. Gefusede glasdelen kunnnen ook verwerkt worden in glas-in-lood panelen.

Glasfusing is zeer geschikt voor originele relatiegeschenken, bijvoorbeeld voor speciale gelegenheden of voor het verfraaien van uw (bedrijfs)interieur. Uw idee of ontwerp is helemaal naar wens uit te werken. Door het gebruik van speciale verfstoffen is het ook mogelijk om op het glas een logo te schilderen. Een uniek en zeer persoonlijk geschenk.