Skip to main content

Reparatie

Een vakkundig gemaakt paneel kan een leven lang meegaan, maar heeft na vele jaren vaak wel onderhoud of restauratie nodig door verwering of breuk. Dit kan eenvoudig het herstellen van een gebroken ruitje zijn of het compleet vervangen van alle lood. Wij zorgen voor een vakkundige reparatie met vooraf een passende offerte.

Het glas-in-lood raam kan zwak geworden zijn zodat het rammelt, doorbuigt, of scheurtjes in het lood vertoont. Meestal is het goed mogelijk om het paneel te repareren. Wij halen het raam uit elkaar en voorzien het opnieuw van lood. Indien nodig worden gebroken stukjes glas vervangen. Hiervoor hebben wij de keuze uit een uitgebreide collectie glas, waaronder Tisch-kathedraal en mondgeblazen antiek-glas. Gevoel voor stijl en ervaring van de glazenier zijn hierbij uiteraard van belang voor de authentieke uitstraling.

Glas-in-lood ramen kunnen ook tussen dubbel glas geplaatst worden, wat ook kan schelen in de energiekosten. Voor een 'oude look' kan een paneel gepatineerd worden, zodat het 'nieuwe raam' perfect past bij de kleur en oude charme van eventuele andere ramen.
Het is ook mogelijk om glas-in-lood panelen van een nieuw randprofiel en een ophanging te voorzien zodat ze als raamhanger kunnen dienen, of van een nieuw u-profiel om ze als voorzetraam te gebruiken.

Bij antieke gebrandschilderde ramen worden glasbreuken bij belangrijke onderdelen hersteld door ze te verlijmen of door een extra loodstripje aan te brengen, zodat er niets van het oude glas verloren gaat. Indien nodig kan ook een kopie gemaakt worden van het origineel.

Kom gerust eens langs of maak een afspraak voor een beoordeling met vrijblijvend advies.