Skip to main content

Tiffany

Tiffany is een koperfolie-techniek. Kleine stukjes glas worden omwikkeld met dun koperband en dan aan elkaar gesoldeerd met tin. Het tin wordt meestal gepatineerd, waardoor de naden zwart, of koperkleurig worden, in plaats van zilverkleurig. Met vooral kleine stukjes glas kan ook in ronde vormen, en driedimensionaal worden gewerkt, zoals de bekende Tiffany lampen.

De naam Tiffany is afkomstig van de Amerikaan Louis Comfort Tiffany (1848-1933), die deze techniek heeft bedacht en er bekendheid aan gegeven heeft. Hij is vooral beroemd geworden door zijn fraaie lampen. In bijna elke (Amerikaanse) film ziet u in het interieur wel een Tiffanylamp staan, of hangen. Ook heeft hij ramen gemaakt voor het Witte huis.

De mogelijkheden met deze techniek zijn legio. De diepe kleuren van het speciale glas maken een onuitwisbare indruk. De techniek is geschikt voor lampen, spiegels, ramen, raamhangers en decoraties. Bloemen, vogels, vlinders of abstracte figuren in alle kleuren en soorten glas zijn mogelijk. Ook is het prima te combineren met glas-in-lood.

Wij kunnen alle mogelijke Tiffany objecten nieuw voor u maken. Op internet zijn veel leuke ontwerpen te vinden. Maar reparatie van een gesneuvelde Tiffanylamp of raamhanger is ook mogelijk.